ALLT OM HONUNG
Jordgubbsmarmelad med honung

Jordgubbsmarmelad med honung

Jordgubbsmarmelad sötad med honung och lite syltsocker.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 1/2 dl honung
  • Saften av 1 citron
  • 1/2 dl syltsocker

Gör så här

  1. Dela jordgubbarna och mosa dem lätt med en gaffel i en kastrull. Tillsätt honungen och låt småkoka ca 10 minuter.
  2. Tillsätt syltsocker och citronsaft och låt koka ytterligare 5 minuter.
  3. Häll upp i rengjorda burkar.
  4. Vänta ca 10 minuter och häll sedan en tesked nyslungad eller smält honung överst på marmeladen som konserverar och skyddar mot att marmeladen möglar.
  5. Förvara burkarna i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.