ALLT OM HONUNG
Jordgubbsmarmelad med honung

Jordgubbsmarmelad med honung

Jordgubbsmarmelad sötad med honung istället för socker.

Ingredienser

1 liter jordgubbar
1 1/2 dl honung
saften av 1 citron
1/2 dl syltsocker

Gör så här

  1. Dela jordgubbarna och mosa dem lätt med en gaffel i en kastrull. Tillsätt honungen och låt småkoka ca 10 minuter.
  2. Tillsätt syltsocker och citronsaft och låt koka ytterligare 5 minuter.
  3. Häll upp i rengjorda burkar.
  4. Vänta ca 10 minuter och häll sedan en tesked nyslungad eller smält honung överst på marmeladen som konserverar och skyddar mot att marmeladen möglar.
  5. Förvara burkarna i kylskåp.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: