Jordgubbsmarmelad med honung

Jordgubbsmarmelad med honung

Jordgubbsmarmelad sötad med honung istället för socker. 

Ingredienser

1 liter jordgubbar
1 1/2 dl honung
saften av 1 citron
1/2 dl syltsocker

Tillagning

Dela jordgubbarna och mosa dem lätt med en gaffel i en kastrull. Tillsätt honungen och låt småkoka ca 10 minuter. Tillsätt syltsocker och citronsaft och låt koka ytterligare 5 minuter.

Häll upp i rengjorda burkar. Vänta ca 10 minuter och häll sedan en tesked nyslungad eller smält honung överst på marmeladen som konserverar och skyddar mot att marmeladen möglar.

Förvara burkarna i kylskåp.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: