Grovt silat bivax och avtäckningsvax som du handlar av lokala biodlare kan innehålla rester från bisamhället och vaxhantering. Bivaxet kan finsilas för att få bort resterna. Stumpar och rester av utbrunna bivaxljus kan återvinnas genom att bivaxet finsilas från eventuella vekar och orenheter. Här visar vi ett exempel på hur du kan finsila mindre mängder bivax på hobby-nivå.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Kräftlag med honung och mjöd
Gör din egen kräftlag med honung och mjöd eller mölska. Ingredienser Färska, okokade eller frysta kräftor Kräftlag 1 1/2 l vatten per kilo kräftor 1 flaska öl, mjöd eller mölska, 33 cl 2 msk honung 8 dillkronor 1 tsk...
Körsbärssaft med honung
Recept på saft av körsbär sötad med honung. Ingredienser 1,5 l körsbär 4 dl vatten 500 g honung, eller efter smak Gör så här Koka upp vattnet och häll i bären. Låt koka ca 5-10 minuter tills bären brister i skalen. Häll...
Salta honungsnötter
Sött och salt med nötter kanderade i söt honung och rullade i finmalet salt. Använd t.ex. jordnötter och cashewnötter eller mandel för allergiker. Ingredienser 3 dl nötter, t.ex. jordnötter och cashewnötter 1 1/2 msk...