Värm honung i vattenbad. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Färsk honung
Färsk honung är en variant på begreppet nyslungad honung. Biodlare använder dock sällan uttrycket färsk utan kallar honungen nyslungad eller möjligtvis nyskördad. Även om vissa nyttigheter i honungen tappar verkan med...
Päronsaft med honung
Recept på hemjord saft av päron som sötas med honung. Ingredienser 1 kg päron 1 liter vatten 3 dl honung 1/2 citron, saften Tillagning Skölj och lyfta päron med skal och kärnor. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten och...
Kontroll av honung
Kontroll av honungens ursprung För att kontrollera vilka blommor bina samlat honungen ifrån görs en pollenanalys av honungen. För att honungen skall få namn efter blomsort (sorthonung) krävs en pollenhalt på över 50%...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bistick
- Biodlingskalender: November
- Tips för lyckad övervintring av bisamhällen
- Höstens kurser i biodling
- Björnens söta stöt kostade odlaren 50 kilo honung
- 80% fuskhonung i tyska butiker
- Snart måste importerad honung och andra biodlingsprodukter komma från listade anläggningar
- Biodlingskalender: Oktober
- Cementhonung
- Biodlarens fasa – stort utbrott av cementhonung