Skurna pepparkakor med honung

Pepparkakor med honung

Ca 50 st goda pepparkakor med honung och mandel. För mjuk pepparkaka se recept här.

Ingredienser

1 dl mandel eller mandelspån
100 g rumstempererat smör
5 msk strösocker
1/2 dl honung
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat

Tillagning

Hacka mandeln.

Rör smör, socker och honung. Tillsätt mandel och kryddor. Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt i degen.

Lägg degen på mjölad bänk och gör en rulle 20-30 cm lång. Linda rullen i plastfolie och låt stå i kylskåpet. Ta inte ut den innan den är helt kall.

Värm ugnen till 175°C.

Skär rullen i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Baka i ugnen ca 10 min och låt svalna på galler innan servering.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: