Ca 50 st goda små pepparkakor med honung och mandel. För mjuk pepparkaka se recept här.
Ingredienser
1 dl mandel eller mandelspån
100 g rumstempererat smör
5 msk strösocker
1/2 dl honung
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
Gör så här
- Hacka mandeln.
- Rör smör, socker och honung. Tillsätt mandel och kryddor. Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt i degen.
- Lägg degen på mjölad bänk och gör en rulle 20-30 cm lång. Linda rullen i plastfolie och låt stå i kylskåpet. Ta inte ut den innan den är helt kall.
- Värm ugnen till 175°C.
- Skär rullen i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Baka i ugnen ca 10 min och låt svalna på galler innan servering.