ALLT OM HONUNG
Pepparkakor med honung

Skurna pepparkakor med honung

Ca 50 st goda små pepparkakor med honung och mandel. För mjuk pepparkaka se recept här.

Ingredienser

1 dl mandel eller mandelspån
100 g rumstempererat smör
5 msk strösocker
1/2 dl honung
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Hacka mandeln.
  2. Rör smör, socker och honung. Tillsätt mandel och kryddor. Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt i degen.
  3. Lägg degen på mjölad bänk och gör en rulle 20-30 cm lång. Linda rullen i plastfolie och låt stå i kylskåpet. Ta inte ut den innan den är helt kall.
  4. Värm ugnen till 175°C.
  5. Skär rullen i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  6. Baka i ugnen ca 10 min och låt svalna på galler innan servering.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare.  Läs mer

error: