ALLT OM HONUNG
Pepparkakor med honung

Skurna pepparkakor med honung

Ca 50 st goda små pepparkakor med honung och mandel. För mjuk pepparkaka se recept här.

Ingredienser

  • 1 dl mandel eller mandelspån
  • 100 g rumstempererat smör
  • 5 msk strösocker
  • 1/2 dl honung
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Hacka mandel.
  2. Rör smör, socker och honung.
  3. Tillsätt mandel och kryddor.
  4. Blanda mjöl och bikarbonat och forma en deg.
  5. Lägg degen på mjölad bänk och gör en rulle 20-30 cm lång.
  6. Linda rullen i folie eller pakplåtspapper och låt stå i kylskåpet. Ta inte ut den innan den är helt kall.
  7. Värm ugnen till 175°C.
  8. Skär rullen i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  9. Baka i ugnen ca 10 min och låt svalna på galler innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.