ALLT OM HONUNG
Bröd med smör och honung | ALLT OM HONUNG

Bröd med smör och honung

Nybakat bröd med smör och honung – är det kanske det vanligaste, enklaste och godaste honungsreceptet? Smör och honung är ju bland det godaste dom finns ihop, och färskt bröd är som gjort för dom båda.

Kristalliserad, fast honung har bäst bredbar konsistens för smörgåsar. Nyslungad honung är lika gott men kräver lite balans och tempo så att honungen inte rinner av mackan.

Prova olika sorters bröd som t.ex. honungslimpa, kex, tunnbröd, rån, rostbröd, vetekakor, baguette, frallor eller knäckebröd. Prova även med olika sorters ost och kanske strö över några färska bär på det. En honungsmacka förgyller tillvaron dygnet runt – till frukost, fika, mellanmål eller som dessert.

Honungskniven i bilden ovan är från Bihålans Biprodukter.

Ingredienser

  • Bröd
  • Smör och/eller ost
  • Honung

Gör så här

  1. Skiva bröd.
  2. Smöra och/eller osta brödet.
  3. Bred mjuk honung eller ringla nyslungad honung på brödet.
  4. Ät din honungssmörgås och mys.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare.  Läs mer

error: