ALLT OM HONUNG
Bröd med smör och honung | ALLT OM HONUNG

Bröd med smör och honung

Nybakat bröd med smör och honung – är det kanske det vanligaste, enklaste och godaste honungsreceptet? Smör och honung är ju bland det godaste dom finns ihop, och färskt bröd är som gjort för dom båda.

Kristalliserad, fast honung har bäst bredbar konsistens för smörgåsar. Nyslungad honung är lika gott men kräver lite balans och tempo så att honungen inte rinner av mackan.

Prova olika sorters bröd som t.ex. honungslimpa, kex, tunnbröd, rån, rostbröd, vetekakor, baguette, frallor eller knäckebröd. Prova även med olika sorters ost och kanske strö över några färska bär på det. En honungsmacka förgyller tillvaron dygnet runt – till frukost, fika, mellanmål eller som dessert.

Honungskniven i bilden ovan är från Bihålans Biprodukter.

Ingredienser

  • Bröd
  • Smör och/eller ost
  • Honung

Gör så här

  1. Skiva bröd.
  2. Smöra och/eller osta brödet.
  3. Bred mjuk honung eller ringla nyslungad honung på brödet.
  4. Ät din honungssmörgås och mys.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: