ALLT OM HONUNG
Saffransfudge med honung | ALLT OM HONUNG

Saffransfudge med honung

Julig variant på fudge med honung, saffran och nötter.

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 msk honung
  • 1-2 dl nötter (om du vill)
  • 0,5 g saffran (1 paket)

Gör så här

  1. Placera folie eller bakpapper i botten på en avlång bakform.
  2. Blanda socker, grädde, mjölk, honung i en stor kastrull.
  3. Koka upp under omrörning tills socker och honung smälter i blandningen.
  4. Koka ca 30-45 minuter eller till blandningen når ca 123°C.
  5. Grovhacka nötterna.
  6. Ta kastrullen från värmen och rör ner nötter och saffran.
  7. Fortsätt röra med en slev tills smeten tjocknar och blir matt på ytan.
  8. Bred ut smeten i formen och släta till ytan.
  9. Ställ svalt och låt stelna helt.
  10. Skär saffransfudgen i tärningar och servera.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.