Julig variant på fudge med honung, saffran och nötter.
Ingredienser
- 4 dl strösocker
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl mjölk
- 4 msk honung
- 1-2 dl nötter (om du vill)
- 0,5 g saffran (1 paket)
Gör så här
- Placera folie eller bakpapper i botten på en avlång bakform.
- Blanda socker, grädde, mjölk, honung i en stor kastrull.
- Koka upp under omrörning tills socker och honung smälter i blandningen.
- Koka ca 30-45 minuter eller till blandningen når ca 123°C.
- Grovhacka nötterna.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner nötter och saffran.
- Fortsätt röra med en slev tills smeten tjocknar och blir matt på ytan.
- Bred ut smeten i formen och släta till ytan.
- Ställ svalt och låt stelna helt.
- Skär saffransfudgen i tärningar och servera.