Goda saffransscones sötade med honung. Med eller utan russin om så önskas.
Ca 16 bitar
Ingredienser
7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk eller yoghurt
1 pkt saffran
1 dl russin
1/2 dl honung
Tillagning
Sätt ugnen på 250°.
Blanda saffran, honung, russin med mjölk eller yoghurt.
Blanda mjöl, bakpulver och smör i en matberedare.
Tillsätt mjölkblandningen och mixa snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar.
Platta varje del till en rund kaka och skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
Vill du ha hjärtformade scones kan du stansa med pepparkaksformar. Vill du ha rund form kan du använda ett glas.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Servera sconsen nygräddade tillsammans med smör, ost och marmelad.