Saffransscones med honung

Saffransscones med honung

Goda saffransscones sötade med honung. Med eller utan russin om så önskas.

Ca 16 bitar

Ingredienser

7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk eller yoghurt
1 pkt saffran
1 dl russin
1/2 dl honung

Tillagning

Sätt ugnen på 250°.

Blanda saffran, honung, russin med mjölk eller yoghurt.

Blanda mjöl, bakpulver och smör i en matberedare.

Tillsätt mjölkblandningen och mixa snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 4 delar.

Platta varje del till en rund kaka och skåra varje kaka korsvis i 4 delar.

Vill du ha hjärtformade scones kan du stansa med pepparkaksformar. Vill du ha rund form kan du använda ett glas.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Servera sconsen nygräddade tillsammans med smör, ost och marmelad.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: