ALLT OM HONUNG
Saffransscones med honung

Saffransscones med honung

Goda saffransscones sötade med honung. Med eller utan russin om så önskas.

Ca 16 bitar

Ingredienser

7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk eller yoghurt
1 pkt saffran
1 dl russin
1/2 dl honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda saffran, honung, russin med mjölk eller yoghurt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och smör i en matberedare.
  4. Tillsätt mjölkblandningen och mixa snabbt ihop till en deg.
  5. Dela degen i 4 delar.
  6. Platta varje del till en rund kaka och skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
  7. Vill du ha hjärtformade scones kan du stansa med pepparkaksformar. Vill du ha rund form kan du använda ett glas.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
  9. Servera sconesen nygräddade tillsammans med smör, ost och marmelad.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.