En rejäl sallad med fetaost, brysselkål och honung. Servera som lunchsallad eller matigt tillbehör. Recept för ca 4 portioner.
Ingredienser
- 500 g brysselkål
- 1 rödlök
- 2 msk ättika
- 4 msk strösocker
- 6 msk vatten
- 3 msk honung
- 125 g fetaost eller annan vitost
- 100 g nötter eller mandlar
- 3 torkade frukter, t.ex. dadlar eller fikon
Gör så här
- Koka ättika strösocker och vatten.
- Skär rödlöken i skivor och lägg i ättikslagen.
- Rensa brysselkålen och dela den i bitar. Koka i 5 min på medelvärme.
- Slå bort vattnet och blanda kålen med rödlök och lag.
- Rosta nötterna eller mandlarna.
- Smula och strö över fetaosten, torkade frukten i bitar och nötter/mandel.
- Krydda med salt och peppar.
- Avsluta med att hälla över honungen.