Sallad med fetaost, brysselkål och honung

Recept på sallad med fetaost, brysselkål och honung

4 personer

Ingredienser

500 g brysselkål
1 rödlök
2 msk ättika
4 msk strösocker
6 msk vatten
3 msk honung
125 g fetaost
100 g nötter eller mandlar
3 torkade frukter, t ex dadlar eller fikon

Tillagning

Koka ättika strösocker och vatten.

Skär rödlöken i skivor och lägg i ättikslagen.

Rensa brysselkålen och dela den i bitar. Koka i 5 min på medelvärme.

Slå bort vattnet.

Och blanda kålen med rödlök och lag.

Rosta nötterna eller mandlarna.

Smula och strö över fetaosten, torkade frukten i bitar och nötter/mandel.

Krydda med salt och peppar.

Avsluta med att hälla över honungen.

Servera som lunchsallad eller matigt tillbehör.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: