En rejäl sallad med fetaost, brysselkål och honung. Servera som lunchsallad eller matigt tillbehör.
4 portioner
Ingredienser
500 g brysselkål
1 rödlök
2 msk ättika
4 msk strösocker
6 msk vatten
3 msk honung
125 g fetaost
100 g nötter eller mandlar
3 torkade frukter, t.ex. dadlar eller fikon
Gör så här
- Koka ättika strösocker och vatten.
- Skär rödlöken i skivor och lägg i ättikslagen.
- Rensa brysselkålen och dela den i bitar. Koka i 5 min på medelvärme.
- Slå bort vattnet och blanda kålen med rödlök och lag.
- Rosta nötterna eller mandlarna.
- Smula och strö över fetaosten, torkade frukten i bitar och nötter/mandel.
- Krydda med salt och peppar.
- Avsluta med att hälla över honungen.