ALLT OM HONUNG
Senapssill med honung | ALLT OM HONUNG

Senapssill med honung

Recept på senapssill med honungssenap och honung. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Till din honungssill är det såklart lämpligt att servera snaps med honung. Receptet ger 2-4 portioner beroende på hur mycket sill du använder.

Ingredienser

  • Ca 200-400 g inläggningssill, vikt utan lag
  • 3 msk honung
  • 1 nypa salt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl honungssenap, se recept här, eller annan söt senap
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 knippe dill, hackad

Till servering

Gör så här

  1. Häll av lagen från inläggningssillen.
  2. Blanda vinäger och salt med honung tills det löser sig.
  3. Tillsätt senapen och vispa igen.
  4. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle under vispning. Sjung en nubbesvisa tillsammans medan du vispar och någon annan häller oljan.
  5. Vänd ner hackad dill i såsen.
  6. Varva sås och sill om vart annat i en glasburk eller skål.
  7. Låt stå övertäckt eller med lock i kylskåp över natten innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: