ALLT OM HONUNG
Salta honungsrostade mandlar | ALLT OM HONUNG

Salta honungsrostade mandlar

Recept på honungsrostade mandlar med salt och söt smak. Gött snacks för alla som gillar nötter och honung.

Salta honungsrostade mandlar | ALLT OM HONUNG

Ingredienser

  • 200 g mandlar
  • 2-3 msk honung
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja, eller annan vegetabilisk olja
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Sprid ut mandlarna på en plåt och rosta i ugn 180°C cirka 15 minuter, rör om då och då. 
  2. Smält honungen i vatten och olja i en kastrull på medelvärme. 
  3. Koka upp och rör ner mandlarna. Fortsätt koka och rör om hela tiden tills all vätska absorberas av mandlarna under cirka 3-5 minuter. 
  4. Häll mandlarna i en skål, strö över socker och salt, rör runt tills det blandas ordentligt. 
  5. Sprid ut mandlarna på bakplåtspapper, låt svalna och torka ut så separerade som det går.
  6. Smaka av med mer salt eller socker vid behov.
  7. Förvara i glasburk med lock eller käka upp allt ikväll.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: