Mjuk pepparkaka med honung

Mjuk pepparkaka med honung

Mjuk och god pepparkaka med honung passar lämpligt till julens kaffestunder eller när som helst. För hårda pepparkakor se recept här.

Ingredienser

100 g smör
2 1/2 dl honung
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröda en form.

Rör smör och honung smidigt. Lägg i ett ägg åt gången under omrörning. Tillsätt gräddfil och sedan mjöl, kryddor och bikarbonat.

Fyll smeten i formen och grädda cirka 40 min eller tills kakan är gyllenbrun. Prova gärna med sticka om kakan är färdiggräddad.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: