ALLT OM HONUNG
Mjuk pepparkaka med honung

Mjuk pepparkaka med honung

Mjuk och god pepparkaka med honung passar till julens kaffestunder eller när som helst. För hårda pepparkakor se recept här.

Ingredienser

100 g smör
2 1/2 dl honung
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröda en form.
  3. Rör smör och honung smidigt. Lägg i ett ägg åt gången under omrörning. Tillsätt gräddfil och sedan mjöl, kryddor och bikarbonat.
  4. Fyll smeten i formen och grädda cirka 40 min eller tills kakan är gyllenbrun. Prova gärna med sticka om kakan är färdiggräddad.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: