Bivax – Smälta – Finsila – Gjuta. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungstryffel
Honung förhöjer smaken i chokladtryffel till höjder ända upp i fjällen. Det här receptet ger ca 40 st oemotståndliga tryfflar att njuta av. Ingredienser 1 1/2 dl vispgrädde 100 g smör 300 g mörk choklad 4 msk honung 1...
Nötpaj med honung
Paj med nötter, honung och kakao. Variera receptet med t.ex. pecannötter, valnötter, hasselnötter, cashewnötter eller mandel. Servera till fika eller som dessert. Pajdeg 100 g smör 2 1/2 dl vetemjöl 2 msk socker 1 msk...
Äppelmos med honung
Äppelmos med honung. Gott att servera som den är, gärna lite ljummen tillsammans med mjölk. Äppelmos passar också på gröt, fil eller yoghurt, till revbensspjäll och fläsk-rätter. Receptet ger cirka 4 portioner eller en...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bistick
- Biodlingskalender: November
- Tips för lyckad övervintring av bisamhällen
- Höstens kurser i biodling
- Björnens söta stöt kostade odlaren 50 kilo honung
- 80% fuskhonung i tyska butiker
- Snart måste importerad honung och andra biodlingsprodukter komma från listade anläggningar
- Biodlingskalender: Oktober
- Cementhonung
- Biodlarens fasa – stort utbrott av cementhonung