Bivax – Smälta – Finsila – Gjuta. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Värmebehandlad honung
För att honung skall förbli flytande måste den värmas till över 85°C under längre tid. HMF-halten (hydroximetylfurfural) ökar då i honungen och är i höga doser skadlig för bina som till och med kan dö av sådan honung...
Honung för minnet
Ät honung regelbundet och du får ett gott minne, god hälsa och kommer varken att känna dig alltför hungrig eller orkeslös. Detta skriver Shen Nong (Shen-nung eller Shennong, lite rörig historia det där) år 50 f.Kr. De...
Gourmetsås med honung
Sås med vinäger och honung som är fantastiskt god till smakrika hårdostar som Parmesan, Pecorino, Västebotten mm, men även till stekta eller grillade laxkotletter, kycklingfiléer och frukt. Såsen är dryg, det behövs...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vinterklot
- Vårens kurser i biodling
- Etikett för Svensk Honung
- Etikett för bipollen
- Biodlingskalender: Januari
- Presentationer för kursledare
- Julen blir godare med honung
- Kursplan för boken Bin till nytta och nöje
- Lidl säljer sirap som ”Veganskt alternativ till honung”
- ICA säljer sirap med vaxkaka som ”honungsersättning”