Bivax – Smälta – Finsila – Gjuta. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Pain d’épices med honung
Ett franskt kryddbröd bakat med honung, som passar bra till ostbrickan. Ingredienser 1 dl honung 1/2 dl rå- eller farinsocker 1 1/2 dl grädde 1 msk blandat anis och fänkål 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kanel 1 dl...
Rårörd vaniljsås med honung
Recept på rårörd sås av grädde och äggula med smak av vanilj och honung. Smidigt tillbehör till fikabröd som pajer eller kakor när det är lite bråttom. En vaniljsås som både är oerhört god och oerhört snabb att tillaga...
Biprodukter
Biprodukter, bi-produkter, bikupeprodukter eller biodlingsprodukter är samlingsnamn för produkter från bisamhället som honungsbin producerar och vilka människan har använt sig av under årtusenden. Här läser du mer om...