Bivax – Smälta – Finsila – Gjuta. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Ljunghonung
Ljunghonung är en monofloral sorthonung som härstammar till större delen av nektar från växten ljung. Den aromatiska ljunghonungen är uppskattad för sina smakuppleverser och antibakteriella egenskaper. Ljunghonungen är...
Pitabröd med honung
Mjukt och segt tunnbröd i runda kakor bakade med honung. Brödet får ett hålrum vid gräddning och kan fyllas med innehåll vid servering. Men pitabröd är lika gott som det är med smör och pålägg eller tillbehör t.ex. till...
Te av rosenmynta med honung
Rosenmynta är en fröjd för dina pollinerande vänner i trädgården och ger ett väldoftande te. Använd färsk rosenmynta eller torka för tebryggning under vinterhalvåret. Söta ditt rosenmyntate med med en tesked honung...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.