Stöpa bivaxljus av bivax | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY SWEDEN AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Fosfataser
Fosfataser är en typ av enzymer som katalyserar defosforylering av lipider, kolhydrater och aminosyrorna serin, treonin och tyrosin. Läs mer hos Wikipedia.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Havtornsmarmelad med honung
Recept på hemgjord marmelad av havtorn och honung. Ingredienser 300 g havtorn 1 st apelsin, nektarin eller liknande citrusfrukt 2 dl honung (180 g) Gör så här Skala och tärna apelsin. Sjud havtorn och apelsin tills...
Norrbottnisk honungskaka
Kaka från Norrbotten med honung, citrusskal, ingefära och kanel. Servera till kaffet. Receptet är från boken Svenska landskapsrätter, Oskar Jakobsson 1963. Ingredienser 200 g honung 150 g farinsocker 125 g smör 3 ägg 1...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Förening av puckelsamhälle på våren
- Vårens kurser i biodling
- Vårkontroll efter mild vinter
- Ingrids biodling står tom – tiotusentals bin spårlöst försvunna
- Vårundersökning
- Biodlingskalender: April
- Tryck egna honungsetiketter
- Biodlarens trädgård: Högsommar
- Yngelklot
- Biodlare i norden och baltikum kräver åtgärder mot fuskhonung