ALLT OM HONUNG
Svensk salsa med honung

Bärsalsa med honung

En god salsa med bär och honung. Passar som tillbehör till grillat eller stekt fläskkött, kyckling och feta fiskar som lax och makrill.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl krusbär, röda vinbär eller förvälld rabarber i tärningar
  • 1 finhackad lök, eller 2 salladslökar (utom den översta delen av det gröna)
  • 1/2 dl honung
  • 2 tsk pepparrot, färskriven
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Mosa eller mixa bären grovt. Överflödig saft hälls bort.
  2. Blanda ner honungen med bären.
  3. Tillsätt lök, pepparrot, salt och peppar. Rör om och servera.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.