Texas chili med honung. Chilin blir bäst om den tillagas dagen innan så att smakerna får mogna.
4-8 personer
Ingredienser
1 röd chilifrukt, skuren på mitten
150 g rökt sidfläsk, hackat i tärningar
2 grovt hackade vitlöksklyftor
1,2 kg högrev
1/2 dl chilipulver
1/2 liter öl
1/2 msk spiskummin
1/2 msk kungsmynta / oregano
3 msk honung
2 msk vetemjöl till redning
Till servering
Guaccamole
Picklade jalapenos
Gräddfil
Nacho-chips eller tortilla-bröd
Rödlök, tomat, sallad och färsk koriander.
Tillagning
- Tärna köttet och bryn det runt om. Lägg i en gryta.
- Bryn fläsket tillsammans med vitlök.
- Lägg fläsket i grytan tillsammans alla ingredienser utom mjölet.
- Koka up och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills köttet faller sönder. Cirka 3 timmar.
- Lyft upp köttet på en tallrik, red såsen med mjölet och lägg tillbaka köttet igen.
- Låt smakerna i chilin mogna ett dygn innan servering.