ALLT OM HONUNG
Ugnsbakade rotsaker med honung

Ugnsbakade rotsaker med honung

Prova att baka rotsaker i ugn med honung. Honungsrostade rotsaker passar bra till kött- eller kycklingrätter. Recept för ca 4-6 portioner.

Ingredienser

  • Ca 1 kg rotsaker
  • 1-3 msk olivolja
  • 1-3 msk honung
  • Saften av 1 liten citrusfrukt, t ex citron, lime eller apelsin
  • Rosmarin eller annan kryddväxt, gärna färsk men torkat går bra
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • Kött eller fågel
  • Sås

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär rotsakerna i mindre bitar, tärningar, stänger eller klyftor.
  3. Blanda rotsakerna med olja, honung, citrussaft, kryddväxt, salt och peppar på ugnssäker form eller långpanna.
  4. Baka i ca 30 min tills rotsakerna är mjuka.
  5. Servera.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.