ALLT OM HONUNG
Vetekakor med honung, anis och fänkål | ALLT OM HONUNG

Vetekakor med honung, anis och fänkål

Recept på mjuka vetekakor med honung och kryddig smak av anis och fänkål.

Ingredienser

  • 1 tsk anis
  • 1 msk fänkål
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2 msk honung
  • 7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Stöt anis och fänkål och blanda med övriga ingredienser med en degkrok i en bunke.
  2. Låt jäsa 30 min.
  3. Dela degen i 4 bitar och kavla ut bitarna till rundlar.
  4. Låt jäsa 30-40 min under duk.
  5. Baka i 220°C ugn ca 10 min, bröden ska kännas mjuka.
  6. Låt svalna på galler innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: