ALLT OM HONUNG
Sachertårta med honung | ALLT OM HONUNG

Sachertårta med honung

Recept på chokladtårta i Sacher-stil, med fyllning av honungsmarmelad och topping av chokladglasyr med honung.

Ingredienser

  • 150 choklad i block
  • 150 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

Garnering och servering

Gör så här

  • Smöra och bröda en rund kakform med ströbröd av honungsskorpor.
  • Smält choklad i vattenbad.
  • Vispa eller mixa smör, honung och socker poröst.
  • Tillsätt ett ägg i taget, följt av smält choklad, mjöl och bakpulver.
  • Häll smeten i formen och grädda nedtill i ugn ca 165°C ca 40 minuter.
  • Låt kakan svalna och lossa från formen.
  • Skär kakan i två skikt, bred marmelad över ena delen, och lägg samman igen på ett tårfat.
  • Blanda chokladglasyren, häll över tårtan direkt och ställ i kylskåp tills glasyren stelnar, eller kyl glasyren och bred ut den över kakan.
  • Servera med någon ätbar blomma från trädgården och/eller vispad grädde.
error: