Ta tillvara på gamla bananer med en hopplöst god banankaka, sötat med honung och med honungstopping.
Ingredienser
125 g smör
1,5 dl honung
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
Topping
0,5 dl kokosflingor
150 g färskost
0,75 dl honung
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smörj en kakform med avtagbar kant, med smör.
- Vispa smör och honung poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Mosa och blanda ner bananerna.
- Sikta mjöl, bakpulver och salt över smeten med en sil. Blanda allt ordentligt.
- Häll i kakformen och grädda nedtill i ugnen cirka 40 minuter tills kakan är gyllenbrun.
- Tillaga toppingen medan kakan svalnar.
- Börja med att rosta kokosen i stekpanna till den får färg.
- Vispa färskost med honung och vaniljpulver till en jämn smet.
- När kakan är kall brer du ut topping-smeten på kakan och strör över kokos.