ALLT OM HONUNG
Belgiska våfflor med honung | ALLT OM HONUNG

Belgiska våfflor med honung

Kraftiga belgiska våfflor att servera med honung till dessert, fika eller brunch. För att få till den kraftiga formen behövs ett belgiskt våffeljärn, men har du inte det så kan du prova med vanligt våffeljärn.

Ingredienser

  • 125 g Smör
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 paket jäst
  • 2 st äggulor
  • 2 st äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • Smör till pensling

Exempel på topping

Gör så här

  1. Smält smör i kastrull. Tillsätt mjölk och vatten och värm ej över 37°C.
  2. Smula jäst i en bunke och häll över smörblandningen.
  3. Tillsätt äggula, salt, honung, vaniljpulver och mjöl. Blanda till en jämn smet.
  4. Vispa äggvitor till skum, rör ner i smeten och låt vila ca 15-30 min.
  5. Hetta upp ett belgiskt våffeljärn (alternativt vanligt våffeljärn).
  6. Pensla våffeljärnet med smör och grädda våfflorna i omgångar.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.