Servera färska bär och toppa med nyslungad honung. Enkelt och gott. Har du fast honung kan du värma den försiktigt i vattenbad eller kastrull så smälter den.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Pumpapaj med honung
Paj med pumpa, honung, kanel och ingefära. Serveras till kaffet eller som dessert. Pajdeg 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten Fyllning 500 g pumpa, skalad, avkärnad, grovhackad 1,5 dl honung 2 ägg 1/2 dl mjölk 1 msk...
Miljövänligt gravljus av bivax
Under Alla helgons dag tänds tusentals gravljus på landets kyrkogårdar. Men gravljusen är sällan miljövänliga. Med en återvunnen honungsburk och ett rullat ljus av bivax gör du ett miljövänligt och vackert gult gravjus...
Saffranscupcakes med honung
Recept på cupcakes med saffran och honung till fikat. Ingredienser 50 g smör 1 dl mjölk 2 ägg 1 dl honung 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 pkt saffran 1 1/2 dl russin. Topping 200 g färskost 200 g...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bistick
- Biodlingskalender: November
- Tips för lyckad övervintring av bisamhällen
- Höstens kurser i biodling
- Björnens söta stöt kostade odlaren 50 kilo honung
- 80% fuskhonung i tyska butiker
- Snart måste importerad honung och andra biodlingsprodukter komma från listade anläggningar
- Biodlingskalender: Oktober
- Cementhonung
- Biodlarens fasa – stort utbrott av cementhonung