ALLT OM HONUNG
Fikonmarmelad med honung

Fikonmarmelad med honung

Mysig marmelad med fikon och honung, gott till saffransscones eller ostbrickan.

Ingredienser

  • 8 st torkade, ekologiska fikon
  • 1 dl glögg
  • 2 st stjärnanis
  • 1 lagerblad
  • 1 dl honung

Gör så här

  1. Skär fikonen i småbitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt glögg, lagerblad och stjärnanis.
  2. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt honung, koka upp igen och låda sjuda tills marmeladen är fast, ca 10 min.
  4. Ta bort kryddorna och fyll upp i en burk.
  5. Sätt på lock och låt svalna.
  6. Förvara i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.