Honungsläsk – Läsk med honung | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Hur länge håller bivax och hur ska det förvaras?
Rent bivax, alltså 100% bivax från honungsbin, håller liksom honung i princip hur länge som helst vid rätt förvaring. Bivax håller i åratal, decennier eller längre utan att det blir dåligt, möglar eller härsknar...
Korndryck med honung
Recept på korndryck smaksatt med honung och citron. Ingredienser 2 1/2 l vatten 1 dl korngryn 5 st citroner, saft och skal 1/2 dl honung, eller efter smak Gör så här Koka korngryn och 1 1/2 liter vatten i en kastrull...
Kakhonung – honung i vaxkaka
Honung i vaxkaka – finare än vad någon bagare kan baka. Kakhonung är honung i sin råaste form. Svensk kakhonung säljs sällan i vanliga livsmedelsbutiker. Fråga istället lokala biodlare eller gårds- och...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vårens kurser i biodling
- Svält i bisamhälle
- Biodlingskalender: Februari
- 80 kilo honung stoppad efter spår av insektsmedel
- Nya regler för import av sammansatta livsmedel med bearbetad honung eller andra biodlingsprodukter
- Vinterklot
- Etikett för Svensk Honung
- Etikett för bipollen
- Biodlingskalender: Januari
- Presentationer för kursledare