ALLT OM HONUNG
Honungspicklad morot | ALLT OM HONUNG

Honungspicklad morot

Snabbpicklade morötter med honung ger ett sötsyrligt tillbehör t.ex. till sallader, wraps eller hamburgare. Receptet räcker till en liten burk eller ca 2-4 portioner, öka mängden morötter eller honungslag vid behov.

Ingredienser

  • Ca 100 g morötter

Honungslag

  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk ättika 24%
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättika och honung i en kastrull.
  2. Låt honungslagen svalna.
  3. Skölj eller skala morötterna.
  4. Skär, hacka, tärna, riv eller hyvla dem på längden med rivjärn, potatisskalare eller mandolin.
  5. Blanda morötterna i honungslagen.
  6. Låt stå ca 30 minuter innan servering
  7. Alternativt förvara i glasburk med lock i kylskåp under en begränsad tid.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.