Smältkanna är ett praktiskt redskap för att smälta bivax, när du tillverkar bivaxljus och bivaxsalva, eller använder bivax för textil- och trävård.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Chokladglasyr och chokladsås med honung
Honung lyfter smaken i både chokladglasyr och chokladsås. Chokladglasyr 1 dl kakao 1 dl honung 1 dl vatten 1 msk smör (efter uppkok) Chokladsås 1 dl kakao 1 dl honung 1 dl vatten 1/4 dl extra vatten (efter uppkok) Gör...
Gjuta bivax
Att gjuta bivax i block eller bitar är bra för enklare dosering i salvor eller till försäljning. Här är några sätt att gjuta bivax. Läs mer om hur du smälter bivax här. Använd alltid svenskt bivax från lokala...
Primörhonung
Primörhonung kallas årets eller säsongens första skörd av honung, som skördas under våren, försommaren eller kring Midsommar. Primörhonung är ett begrepp som sällan används av biodlare i Sverige men har ibland dykt upp...
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.