Smältkanna är ett praktiskt redskap för att smälta bivax, när du tillverkar bivaxljus och bivaxsalva, eller använder bivax för textil- och trävård.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungsraita
En lättlagad sås av yoghurt, kokos och honung i indisk stil. Servera till fisk, grönsaker eller som dippsås. Ingredienser 1 dl yoghurt 1 dl honung 1 msk kokos Saften av 1 halv lime 1 msk mandel, hackad Gör så här Lägg...
Braständare med bivax
Tillverka egna braständare av bivax och t.ex. kottar, kvistar eller gamla trasor. Till braständare rekommenderar vi inte att du handlar nytt fint bivax – som i första hand bör användas till saker som salvor...
Vetekakor med honung, anis och fänkål
Vetekakor med honung och kryddig smak av anis och fänkål. Ingredienser 3 dl mjölk 7 dl vetemjöl 25 g jäst 25 g smör 2 msk honung 1 tsk anis 1 msk fänkål Gör så här Stöt anis och fänkål och blanda med övriga ingredienser...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.