ALLT OM HONUNG
Semmelbullar med honung | ALLT OM HONUNG

Semmelbullar med honung

Recept på semmelbullar jästa med honung. Gotti-gott-gott när du ska göra hemgjorda semlor till kaffet.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 jäst
  • 3 msk honung
  • Ca 10-12 dl vetemjöl

Eventuell smaksättning

  • 1 msk kardemumma, mortlad
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Rör ner jäst i honung.
  2. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk, och häll över honungsjästen.
  3. Rör ner mjölet lite taget i taget och blanda väl till en deg.
  4. Låt degen jäsa ca 1 timme.
  5. Stjälp upp degen och dela den i två delar.
  6. Rulla ut längder av varje del och dela varje längd i ca 12-24 bitar.
  7. Rulla varje bit till en rund bulle och placera på bakplåtar.
  8. Låt jäsa till dubbel storlek och ställ ugnen på 200°C.
  9. Baka i mitten av ugnen ca 8 minuter eller tills bullarna får färg.
  10. Låt svalna på galler.
error: