Recept på semmelbullar jästa med honung. Gotti-gott-gott när du ska göra hemgjorda semlor till kaffet.
Ingredienser
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 jäst
- 3 msk honung
- Ca 10-12 dl vetemjöl
Eventuell smaksättning
- 1 msk kardemumma, mortlad
- 1 nypa salt
Gör så här
- Rör ner jäst i honung.
- Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk, och häll över honungsjästen.
- Rör ner mjölet lite taget i taget och blanda väl till en deg.
- Låt degen jäsa ca 1 timme.
- Stjälp upp degen och dela den i två delar.
- Rulla ut längder av varje del och dela varje längd i ca 12-24 bitar.
- Rulla varje bit till en rund bulle och placera på bakplåtar.
- Låt jäsa till dubbel storlek och ställ ugnen på 200°C.
- Baka i mitten av ugnen ca 8 minuter eller tills bullarna får färg.
- Låt svalna på galler.