ALLT OM HONUNG
Semmelbullar med honung | ALLT OM HONUNG

Semmelbullar med honung

Recept på semmelbullar jästa med honung. Gotti-gott-gott när du ska göra hemgjorda semlor till kaffet.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 jäst
  • 3 msk honung
  • Ca 10-12 dl vetemjöl

Eventuell smaksättning

  • 1 msk kardemumma, mortlad
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Rör ner jäst i honung.
  2. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk, och häll över honungsjästen.
  3. Rör ner mjölet lite taget i taget och blanda väl till en deg.
  4. Låt degen jäsa ca 1 timme.
  5. Stjälp upp degen och dela den i två delar.
  6. Rulla ut längder av varje del och dela varje längd i ca 12-24 bitar.
  7. Rulla varje bit till en rund bulle och placera på bakplåtar.
  8. Låt jäsa till dubbel storlek och ställ ugnen på 200°C.
  9. Baka i mitten av ugnen ca 8 minuter eller tills bullarna får färg.
  10. Låt svalna på galler.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: