Recept på inlagd sill med lingon och honung. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Och glöm för julbockens skull inte honungssnaps. Receptet ger 2-4 portioner beroende på hur mycket sill du använder.
Ingredienser
- Ca 200-400 g inläggningssill, vikt utan lag
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl honung
- 1 dl vatten
- 5-10 svartpepparkorn, krossade
- 1 dl rårörda lingon med honung
- 1 rödlök, skivad
Till servering
- Kokt potatis
- Kokta ägg
- Honungsknäckebröd eller tunnbröd
- Honungssnaps
Gör så här
- Häll av lagen från inläggningssillen.
- Värm lagen av vinäger, vatten och krossad svartpeppar med honung i en kastrull, blanda tills det löser sig.
- Skiva rödlök och rårör lingon med honung.
- Tillsätt lök och lingon i lagen och låt svalna.
- Varva lök, lingon och sill om vart annat i en glasburk eller skål.
- Häll lagen över tills det täcker, gör mer lag om det inte räcker.
- Låt stå övertäckt eller med lock i kylskåp över natten innan servering.