ALLT OM HONUNG
Mandelbiskvier med honung | ALLT OM HONUNG

Mandelbiskvier med honung

Goda mini-biskvier med mandel och honung. Serveras som tillbehör för nyponsoppa eller glass.

Om du inte vill ha med mandlarnas skal, som kan ge lite bittrare smak, så skållar du mandlarna i kokande vatten några minuter och drar av skalen. Mandlar kan även ersättas med mandelmjöl, och kanske lite kokos om du gillar det.

Mandelbiskvier med honung | ALLT OM HONUNG

Ett tips är att provgrädda ett par biskvier innan du kör hela batchen. Flyter biskvierna ut för mycket tillsätter du mer mandelmjöl för fastare form och bättre toppighet. Mer honung ger mjukare biskvier som flyter ut i slätare prickform.

Ingredienser

  • 150 g mandlar
  • 1 dl honung
  • 1 äggvita

Gör så här

  1. Mal eller mixa mandlar i matberedare så fint som möjligt.
  2. Rör ner honung i mandelmjölet.
  3. Vispa äggvitan pösig och rör ner i smeten.
  4. Spritsa eller klicka små toppar på bakplåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugn på 200°C övervärme ca 5-10 minuter tills biskvierna är gyllenbruna.
  6. Låt svalna på galler.
  7. Förvara i burk med lock och ställ högt så att ingen liten tomte käkar upp alla biskvier för dig.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.