ALLT OM HONUNG
Pepparkaksbollar med honung | ALLT OM HONUNG

Pepparkaksbollar med honung

Gör bollar av överblivna pepparkakor och söta med honung. Receptet ger ca 40 st pepparkaksbollar.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 10 st fint krossade pepparkakor
  • 1 dl honung
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel, malen
  • Om du vill; 2 msk kallt kaffe eller julmust

Exempel på garnering (välj 1 eller flera)

  • Kakaopulver
  • Kanel, malen
  • Kokosflingor
  • Florsocker
  • Pärlsocker
  • Fint krossade pepparkakor
  • Fint krossad choklad
  • Smält choklad, att doppa i

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser för hand eller i matberedare.
  2. Forma bollar i önskad storlek av smeten.
  3. Rulla och/eller doppa bollarna i en eller flera val enligt ovan
  4. Förvara i burk med lock i kyl några timmar innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.