ALLT OM HONUNG
Pizzadeg med honung | ALLT OM HONUNG

Pizzabotten med honung

Recept på pizzadeg eller pizzabotten med honung. Komplettera med receptet för pizzasås med honung. Garnera din pizza med innehåll efter smak.

Pizzadeg med honung | ALLT OM HONUNG

Ingredienser

1/4 paket jäst
1 msk honung
1 tsk salt
2 1/2 dl vatten
2 msk vegetabilisk olja, t.ex. rapsolja eller olivolja
5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i vattnet och rör ut den.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna
  3. Arbeta degen väl, använd elvisp med degkrokar eller bakmaskin.
  4. Låt jäsa till dubbel storlek i en bunke under duk, det tar ca 1 timme beroende på temperatur.
  5. Knåda ihop den jästa degen, kavla ut och lägg på plåt.
  6. Bred ut pizzasås (se recept) och lägg på önskat innehåll, t.ex. strimlad bacon, tomatskivor, oliver, kryddor som Kungsmynta/Oregano och riven ost.
  7. Baka ugn 220-230°C i cirka 15-20 min tills pizzabottnen och osten börjar få färg.
  8. Skär upp pizzan och servera.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.