ALLT OM HONUNG
Rågkex med honung | ALLT OM HONUNG

Rågkex med honung och frön

Grova kex med råg, honung och frön. Servera t.ex. till ostbricka, eller när som helst egentligen.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl rågsikt, alternativt vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl mjölk

Eventuell smaksättning

  • Ca 1 tsk kummin eller anis

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 175-200°C.
  2. Smält smör och honung i kastrull och låt svalna.
  3. Lägg rågmjöl, bakpulver, frön och salt i en bunke.
  4. Tillsätt smör-honung-blandningen och mjölken, och blanda till en deg.
  5. Kavla ut degen.
  6. Skär bitar eller stansa med pepparkaksformar eller ett glas.
  7. Lägg på plåtar och baka i ugn cirka 5-10 minuter tills kexen får färg.
  8. Låt svalna på galler.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: