ALLT OM HONUNG
Rågkex med honung | ALLT OM HONUNG

Rågkex med honung och frön

Grova kex med råg, honung och frön. Servera t.ex. till ostbricka, eller när som helst egentligen.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl rågsikt, alternativt vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl mjölk

Eventuell smaksättning

  • Ca 1 tsk kummin eller anis

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 175-200°C.
  2. Smält smör och honung i kastrull och låt svalna.
  3. Lägg rågmjöl, bakpulver, frön och salt i en bunke.
  4. Tillsätt smör-honung-blandningen och mjölken, och blanda till en deg.
  5. Kavla ut degen.
  6. Skär bitar eller stansa med pepparkaksformar eller ett glas.
  7. Lägg på plåtar och baka i ugn cirka 5-10 minuter tills kexen får färg.
  8. Låt svalna på galler.
error: