Recept på chokladtårta i Sacher-stil, med fyllning av honungsmarmelad och topping av chokladglasyr med honung.
Ingredienser
- 150 choklad i block
- 150 g smör
- 1 dl honung
- 1 dl socker
- 4 st ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
Garnering och servering
- Chokladglasyr med honung, se recept
- Ätbara trädgårdsblommor
- Vispad grädde
Gör så här
- Smöra och bröda en rund kakform med ströbröd av honungsskorpor.
- Smält choklad i vattenbad.
- Vispa eller mixa smör, honung och socker poröst.
- Tillsätt ett ägg i taget, följt av smält choklad, mjöl och bakpulver.
- Häll smeten i formen och grädda nedtill i ugn ca 165°C ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna och lossa från formen.
- Skär kakan i två skikt, bred marmelad över ena delen, och lägg samman igen på ett tårfat.
- Blanda chokladglasyren, häll över tårtan direkt och ställ i kylskåp tills glasyren stelnar, eller kyl glasyren och bred ut den över kakan.
- Servera med någon ätbar blomma från trädgården och/eller vispad grädde.