ALLT OM HONUNG
Sachertårta med honung | ALLT OM HONUNG

Sachertårta med honung

Recept på chokladtårta i Sacher-stil, med fyllning av honungsmarmelad och topping av chokladglasyr med honung.

Ingredienser

  • 150 choklad i block
  • 150 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

Garnering och servering

Gör så här

  • Smöra och bröda en rund kakform med ströbröd av honungsskorpor.
  • Smält choklad i vattenbad.
  • Vispa eller mixa smör, honung och socker poröst.
  • Tillsätt ett ägg i taget, följt av smält choklad, mjöl och bakpulver.
  • Häll smeten i formen och grädda nedtill i ugn ca 165°C ca 40 minuter.
  • Låt kakan svalna och lossa från formen.
  • Skär kakan i två skikt, bred marmelad över ena delen, och lägg samman igen på ett tårfat.
  • Blanda chokladglasyren, häll över tårtan direkt och ställ i kylskåp tills glasyren stelnar, eller kyl glasyren och bred ut den över kakan.
  • Servera med någon ätbar blomma från trädgården och/eller vispad grädde.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.