ALLT OM HONUNG
Snabbsaltad gurka med honung Recept | ALLT OM HONUNG

Saltgurka med honung

Recept på saltgurka, eller snabbsaltad västeråsgurka sötad med honung. Så värst snabbt går det egentligen inte, du bör helst vänta en vecka innan servering. Servera som tillbehör t.ex. på smörgås, i maträtter eller som förrätt med gräddfil och honung.

Ingredienser

  • Ca 1 kg västeråsgurka
  • Ca 10 dillkronor
  • Ca 10 blad av svartavinbär

Honungslag

  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1 msk honung, eller efter smak
  • 1 msk ättika 24%

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna för honungslagen. Är honungen hård kan du värma lagen lätt i en kastrull tills den smälter.
  2. Skölj och borsta gurkorna.
  3. Stick gurkorna med gaffel eller grov nål.
  4. Skölj svartavinbärsblad och dill.
  5. Lägg gurkor, blad och dill prydligt i glasburkar.
  6. Häll över lag tills den täcker och sätt på lock.
  7. Låt stå i kylskåp ungefär en vecka innan servering.
  8. Oöppnad burk håller cirka 1-2 månader i sval förvaring.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.