ALLT OM HONUNG
Kräftlag med honung

Kräftlag med honung och mjöd

Gör din egen kräftlag med honung och mjöd eller mölska.

Ingredienser

  • Färska, okokade eller frysta kräftor

Kräftlag

  • 1 1/2 l vatten per kilo kräftor
  • 1 flaska öl, mjöd eller mölska, 33 cl
  • 2 msk honung
  • 8 dillkronor
  • 1 tsk anis
  • 3/4 dl salt

Gör så här

  1. Blanda allt utom kräftorna i en kastrull och koka upp lagen.
  2. Alternativ 1, Färska, okokade kräftor; Lägg i lagen, koka i 8 min och kyl sedan ner fort. Låt stå i kylskåp ett dygn.
  3. Alternativ 2, Tinade kräftor; Låt lagen svalna, sila den sedan över kräftorna och låt stå i kylskåp ett dygn.
error: