Ca 50 st goda små pepparkakor med honung och mandel. För mjuk pepparkaka se recept här.
Ingredienser
- 1 dl mandel eller mandelspån
- 100 g rumstempererat smör
- 5 msk strösocker
- 1/2 dl honung
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malda kryddnejlikor
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
Gör så här
- Hacka mandel.
- Rör smör, socker och honung.
- Tillsätt mandel och kryddor.
- Blanda mjöl och bikarbonat och forma en deg.
- Lägg degen på mjölad bänk och gör en rulle 20-30 cm lång.
- Linda rullen i folie eller pakplåtspapper och låt stå i kylskåpet. Ta inte ut den innan den är helt kall.
- Värm ugnen till 175°C.
- Skär rullen i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Baka i ugnen ca 10 min och låt svalna på galler innan servering.