Goda smördegskakor med honung som är enkla att tillaga. Här ges ett par exempel på fyllningar men du kan använda vad du vill. Färska eller djupfrysta bär och en sked honung är utmärkt fyllning i denna typ av kakor. Servera som tillbehör, entré eller till fikat.
Ingredienser
1 paket fryst smördeg
Ägg för pensling
Fyllning med ost, honung och nötter
150 g getost
2 msk honung
50 g valnötskärnor, hackade
1 msk rosmarin eller timjan
Sesamfrö till garnering
Tryck sönder getosten med en gaffel. Blanda ned honung, hackade valnötter och rosmarin eller timjan.
Fyllning med bär och honung
Ca 1 msk färska eller djupfrysta bär alternativt frukt per kaka
1 tsk honung per kaka/kvadrat
Blanda fyllningen innan eller lägg i bär i smördegsrutan och klicka över honung med sked.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kavla ut den halvtinade smördegen och skär kvadrater.
- Lägg en matsked fyllning på ena degsidan, vik över motsvarande sida och tryck fast kanterna med en gaffel. Eller lägg fyllningen i mitten och vik hörnen mot mitten.
- Pensla med vispat ägg. Garnera med sesamfrö om du har ostfyllning.
- Baka 20-25 minuter tills kakorna fått gyllene färg.