Vaniljkräm med honung för fyllning i tårtor, kanelbullar, wienerbröd, och sånt där annat som är väldigt gott. Om du gör en födelsedagstårta med vaniljkrämen så ska du veta att det lämpar sig extra bra med ett tårtljus av bivax vid servering.
Ingredienser
- 1 krm vaniljpulver eller 1 st vaniljstång
- 1 dl honung
- 2 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 6 st äggulor
- 1 dl majsstärkelse
- 50 g smör
Gör så här
- Värm vaniljpulver, honung, grädde och mjölk i en kastrull och låt dra på lägsta temperaturen.
- Rör ut majsstärkelse i äggulor i en bunke.
- Tillsätt den varma vanilj-blandingen sakta i ägg-blandningen, under omrörning så att det inte klumpar sig.
- Vispa så det blir en slät smet och häll tillbaka i kastrullen.
- Vispa på medeltemperatur på spisen tills det tjocknar till en kräm.
- Ta kastrullen från spisen och vispa ner smör.
- Låt kallna innan användning.