ALLT OM HONUNG
Hallonsylt med honung | ALLT OM HONUNG

Hallonsylt med honung

Recept på enkel sylt med hallon och honung. Servera hallonsylt på t.ex. pannkakor, plättar, gröt, bröd, eller glass.

Ingredienser

  • 500 g hallon, färska eller frysta
  • 200 g honung

Gör så här

  1. Koka upp och sjud bär och honung i en kastrull på spisen ca 10 min.
  2. Skumma av om du vill.
  3. Häll upp hallonsylten i rena burkar och sätt på lock.
  4. Låt svalna, förvara i kylskåp under begränsad tid eller frys in in.

PS. Ska du använda sylten direkt behöver du inte inte koka den. Mosa bara bären lätt och rör ihop med honungen i en skål.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.