ALLT OM HONUNG
Honungssås med bär | ALLT OM HONUNG

Honungssås med bär

Snabb och enkel sås med honung och valfria bär. Denna bärsås är toppen som topping på t.ex. glass, pannkakor och våfflor, eller att använda som fyllning i tårtor, hallongrottor, småkakor och andra bakverk.

Ingredienser

  • Ca 1 dl honung
  • Ca 1 dl bär, färska eller frysta

Gör så här

  1. Alternativ 1: Värm honungen och bären försiktigt i en kastrull på låg värme tills bären mjuknar och honungen smälter. Mosa bären med gaffel eller potatisstomp.
  2. Alternativ 2: Mixa honung och bär till önskad konsistens i matberedare.
  3. Smaka av och öka mängden bär eller honung för att ändra konsistens eller sötma.
  4. Servera honungssåsen varm eller kall.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.