ALLT OM HONUNG
Krusbärssylt med honung | ALLT OM HONUNG

Krusbärssylt med honung

Recept på enkel sylt på färska eller frysta krusbär och honung. Serveras på t.ex. pannkakor, plättar, gröt, bröd, eller glass. Ska du använda krusbärssylten direkt behöver du inte inte koka den. Mixa bara bären med honung efter smak och servera.

Ingredienser

  • 1 liter krusbär
  • 2 dl vatten
  • 1/2 citron, saften
  • 500 g honung

Eventuell smaksättning

  • T.ex. en nypa malen kardemumma eller myntablad

Tjockare sylt

  • Tycker du att sylten är för lös kan du koka upp den igen och tillsätta pektin.

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och dela krusbär.
  2. Koka bär, vatten och citronsaft i en kastrull på spisen ca 10 min utan lock.
  3. Tillsätt honung och eventuell smaksättning, låt sjuda ca 10 min.
  4. Skumma av om du vill. Häll upp krusbärssylten i rena burkar och sätt på lock.
  5. Låt svalna, förvara i kylskåp under begränsad tid eller frys in in.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.