ALLT OM HONUNG
Mjuk pepparkaka med honung

Mjuk pepparkaka med honung

Mjuk och god pepparkaka med honung passar till julens kaffestunder eller när som helst. För hårda pepparkakor se recept här.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl honung
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröda en form.
  3. Rör smör och honung smidigt.
  4. Lägg i ett ägg åt gången under omrörning.
  5. Tillsätt gräddfil och sedan mjöl, kryddor och bikarbonat.
  6. Fyll smeten i formen och grädda cirka 40 min eller tills kakan är gyllenbrun.
  7. Prova gärna med sticka om kakan är färdiggräddad.
  8. Ta ut och låt svalna innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.