ALLT OM HONUNG
Pasta med fläsk, rosmarin, honung och mjöd | ALLT OM HONUNG

Pasta med rökt fläsk, rosmarin, honung och mjöd

En enkel rätt för pasta- och honungsentusiasten.

2-4 portioner

Ingredienser

200-400 g pasta
1 msk smör
100-200 g rökt fläsk, skinka eller bacon, tärnat eller strimlat
1 msk honung
1/2 msk senap, gärna grov honungssenap
1 stor kvist färsk rosmarin, hackad
1-2 msk mjöd, eller vitt vin
1 dl valnötter
Salt och/eller örtsalt
Grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i vatten och spara lite pastavatten när du häller av.
  2. Smält smör i gjutjärnspanna och stek fläsket på medelvärme så länge som du föredrar, mjukt eller knaprigt.
  3. Rör ner honung och senap, hackad rosmarin och rör om.
  4. Tillsätt mjöd eller vitt vin och koka i pannan ett par minuter till.
  5. Tillsätt pastan och blanda tills den täcks av såsen.
  6. Tillsätt skvättar av det sparade pastavattnet för önskad konsistens.
  7. Strö över valnötter, salta, peppra och servera.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.