En enkel rätt för pasta- och honungsentusiasten.
2-4 portioner
Ingredienser
200-400 g pasta
1 msk smör
100-200 g rökt fläsk, skinka eller bacon, tärnat eller strimlat
1 msk honung
1/2 msk senap, gärna grov honungssenap
1 stor kvist färsk rosmarin, hackad
1-2 msk mjöd, eller vitt vin
1 dl valnötter
Salt och/eller örtsalt
Grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan i vatten och spara lite pastavatten när du häller av.
- Smält smör i gjutjärnspanna och stek fläsket på medelvärme så länge som du föredrar, mjukt eller knaprigt.
- Rör ner honung och senap, hackad rosmarin och rör om.
- Tillsätt mjöd eller vitt vin och koka i pannan ett par minuter till.
- Tillsätt pastan och blanda tills den täcks av såsen.
- Tillsätt skvättar av det sparade pastavattnet för önskad konsistens.
- Strö över valnötter, salta, peppra och servera.