ALLT OM HONUNG
Honungssenap

Honungssenap

Senap med honung är en gammal favorit för många biodlare att tillaga. Honungssenap passar givetvis perfekt i juletider till julskinkan men lika bra när som helst under året.

Använd gula senapsfrön för mildare smak eller kombinera med bruna och svarta senapsfrön för starkare smak. Mortla eller mal senapsfröna om du vill ha en slätare senap. Öka eller minska mängden honung för att justera sötman.

Ingredienser

1/2 dl gula senapsfrön
1/2 dl bruna senapsfrön
1 1/2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
3-4 msk honung
1 msk vinäger
1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll senapsfrön och vatten i en kastrull och låt koka några minuter.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med stav eller i matberedare tills senapen får en krämig konsistens.
  3. Fyll i glasburk med lock och låt senapen mogna några dagar.
  4. Honungssenap håller i flera veckor om du förvarar den svalt i kylskåp.

Video som visar hur du gör hemlagad honungssenap.



Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: