ALLT OM HONUNG
Honungssenap | ALLT OM HONUNG

Honungssenap

Senap med honung är en gammal favorit för många biodlare att tillaga. Honungssenap passar givetvis perfekt i juletider till julskinkan men lika bra när som helst under året.

Använd gula senapsfrön för mildare smak eller kombinera med bruna och svarta senapsfrön för starkare smak. Mortla eller mal senapsfröna om du vill ha en slätare senap. Öka eller minska mängden honung för att justera sötman.

Video som visar hur du gör hemlagad honungssenap.

Ingredienser

  • 1/2 dl gula senapsfrön
  • 1/2 dl bruna senapsfrön
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 3-4 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll senapsfrön och vatten i en kastrull och låt koka några minuter.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med stav eller i matberedare tills senapen får en krämig konsistens.
  3. Fyll i glasburk med lock och låt senapen mogna några dagar.
  4. Honungssenap håller i flera veckor om du förvarar den svalt i kylskåp.

Honungssenap

Gör din hemgjorda honungssenap precis som du vill ha den – grovkornig eller slät, mild eller stark.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: