ALLT OM HONUNG
Rökt lax med honung | ALLT OM HONUNG

Rökt lax med honung

Lite honung gör gott när du röker lax till helgen.

Ingredienser

  • Färsk lax, halvsida
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk honung eller efter smak
  • Salt & peppar
Röka lax / Röka fisk | ALLT OM HONUNG
Rök långsamt så behåller fisken sin saftighet.

Gör så här

  1. Elda upp röken med al, ek, äpple, körsbär eller lönn.
  2. Blanda honung och rapsolja.
  3. Pensla laxen på köttsidan.
  4. Salta och peppra.
  5. Lägg laxen på aluminiumfolie eller galler.
  6. Rök laxen med t.ex färskt enris.
  7. När rökningen är klar slår du in fisken i aluminiumfolie, ställer svalt och låter den mogna över natten.
  8. Servera med t.ex. potatis, gräddfil, dill och ett glas ljust mjöd.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.