ALLT OM HONUNG
Snaps med johannesört och honung | ALLT OM HONUNG

Snaps med johannesört och honung

Öppna landskap är en ju smaksak men Johannesört ger definitivt god smak till hemgjord snaps. Johannesörtsnaps bör alltid sötas med lokal honung för att bli drickbar. Servera drycken till sill, kräftor och sånt vid högtider eller andra festliga tillfällen. För alkoholfritt alternativ kan du koka ett örtte av blommorna och söta med honung medan drycken är ljummen.

Ingredienser

  • Neutral sprit, ca 500 ml, eller anpassat till flaskan du använder
  • Ca 2 msk honung, eller efter smak
  • Ca 1 dl blomknoppar eller blommor av Johannesört, färska eller torkade

Gör så här

  1. Rör ut honung i sprit till en honungslag i en glasburk.
  2. Tillsätt blommor av Johannesört och sätt på lock.
  3. Låt stå några dagar tills färgen blir röd.
  4. Sila av blommorna med tesil eller kaffefilter i en ren flaska och sätt på kork.
  5. Späd med sprit, vatten eller honungslag efter smak vid servering.
error: