ALLT OM HONUNG
Honungssnaps med Johannesört | ALLT OM HONUNG

Snaps med johannesört och honung

Öppna landskap är en ju smaksak men Johannesört ger definitivt god smak till hemgjord snaps. Johannesörtsnaps bör alltid sötas med lokal honung för att bli drickbar.

Servera drycken till sill, kräftor och sånt vid högtider eller andra festliga tillfällen. För alkoholfritt alternativ kan du koka ett örtte av blommorna och söta med honung medan drycken är ljummen.

Ingredienser

  • Neutral sprit, ca 500 ml eller anpassat till flaskan du använder
  • Ca 2 msk honung, eller efter smak
  • Ca 1 dl blomknoppar och blommor av Johannesört, färska eller torkade

Gör så här

  1. Häll sprit i en glasburk. Tillsätt blommor och knoppar av Johannesört och sätt på lock.
  2. Låt stå några dagar tills färgen blir röd. Mosa blommorna och knopparna lite med en gaffel för snabbare effekt.
  3. Sila av blommor och blad med tesil eller kaffefilter.
  4. Söta med honung efter smak.
  5. Tappa upp snapsen i en flaska eller burk.
  6. Späd med sprit eller vatten efter smak vid servering.
error: